Smyckesvård

Våra smycken är av högsta kvalitet och är gjorda för att kunna bäras dagligen, men kräver ändå viss skötsel och aktsamhet.

Eftersom guld är ett relativt mjukt material är det förhållandevis känsligt för stötar och slag. Diamanten är ett mycket hårt material men trots det är den inte okrossbar. Ett slag från ett annat hårt material kan få en diamant att spricka. Fattningen kan dessutom skadas om den utsätts för slag och stötar och i och med det kan diamanten lossna.

Vi rekommenderar att du tar av dig dina smycken då du styrketränar, utför hushålls- och trädgårdsarbeten samt till natten. Bär du ringar på båda händerna bör du även tänka på att applådera med försiktighet.

Puts av ringar i vitguld

Före/efter puts och rodiering av en två år gammal vitguldsring.

Ta hand om dina smycken. Lämna in dem till Juvelias guldsmed så fixar han så dem blir som nya igen.

I framförallt fattningar, fördjupningar och insidor av ringar samlas smuts och tvålrester. Detta kan lätt rengöras med en tandborste, ljummet vatten och lite diskmedel och som sedan torkas med en mjuk trasa. I vår butik säljer vi även ett tvättmedel som är avsett speciellt för smycken. Förutom regelbunden rengöring hemma bör man någon gång per år lämna in sina smycken för översyn och rengöring i ultrabad. I samband med att smyckena rengörs med professionella verktyg och medel, ser guldsmeden över fattningar av eventuella stenar.

Putsning av ringar

De flesta av våra ringmodeller tillverkas med passform så att de ska kunna bäras tillsammans med en annan ring. Dels för att ringarna ska passa fint intill varandra, men även för att minska slitaget på ringarna.

Följ våra skötselråd så förblir dina smycken fina för en lång tid framöver.